Tina Tillander

Verkställande direktör, Designer

Jag föddes till en familj där kreativitet var en del av vardagen. Jag har alltid varit en aning vild både som person och designare. Jag kan vakna upp mitt i natten till en idé och konstatera att resutatet kommer att bli alldeles UNDERBART. Jag älskar färger som i regel spelar huvudrollen i mina smycken. Även kontraster mellan färger och material fascinerar mig och i min design strävar jag alltid efter nya och djärva sätt att ge uttryck för dessa element.

Jag är guldsmed redan i femte generation. Jag utexaminerades som diplomgemmolog år 1984 då jag var 16 år gammal. Kännedom om pärlor är min styrka och jag har studerat ämnet i Japan.

Den frihet min far gav mig har haft stor betydelse för min karriär eftersom friheten gav utrymme för kreativitet. Jag anser det viktigt att personalen haft möjlighet att förverkliga sig själv. Faktumet att även min mor deltagit i arbetet har haft stor betydelse för vår verksamhet; utan hennes stöd kunde min far inte ha arbetat lika fullhjärtat.

Jag understöder tanken om familjeorienterad teamverksamhet och jag uppskattar att vår arbetsgrupp jobbar ihop på ett mycket smidigt sätt. Visst har jag respekt för traditioner men samtidigt tror jag på fortlöpande utveckling. Personligen upplever jag att det är viktigt att följa med trender för att få inspiration till arbetet.

Du hittar mig på Instagram @tinatillander.

tina@tillander.com 

- Tina Tillander

Dela sidan